Etusivu Koulutus Varustekonfiguraatio
Varustekonfiguraatio kursseillamme

Käytämme kaikilla avoimen kierron kursseillamme Hogarthialaista laitteistoa. Tästä artikkelista löydät kaikki tarvittavat tiedot varusteista alkuun pääsemiseksi, loput opit kurssilla.

Hogarthialainen laitteisto tarkoittaa tuplasäiliöitä varustettuna säiliöiden välisellä erotusventtiilillä, selkälevyä 11-tuuman pulttivälillä hihnastoineen, wings-tasapainotusliiviä, 210cm pituista reguletkua (Long Hose) sekä vara-regulaattoria (Backup) kaulalla.
Varusteissa tulee olla myös leikkuri, valaisin, syvyyden- ja ajannäyttölaite, spooli, varamaski ja kirjoitusvihko kynällä (wetnotes) sekä oranssi dekopoiju.
Lisäksi, riippuen kurssimoduulista ja olosuhteista, saatamme edellyttää kanisterivalaisinta, puvuntäyttöpulloa, kahta varavalaisinta, kahta syvyyden- ja ajannäyttölaitetta, keltaista dekopoijua, kahta leikkuria ja 1-3 dekosäiliötä regulaattoreineen.
 
Suositeltavia ovat myös mm. kaksi reisitaskua, p-valve, tai vaipat naisilla, räpylöiden kantajouset, varakuivahanskat ja kylmillä sukelluksilla 3mm lisäirtohuppu.

Koulutusstandardien mukaan joillekin kurssimoduuleille voi osallistua myös singlesäiliöllä, mutta käytäntö on osoittanut, että näidenkin kurssien harjoitteiden läpivieminen tällaisella laitteistolla on vaikeampaa. Lisäksi nämä kurssit tähtäävät sellaisiin sukellusolosuhteisiin, ettei singlesäiliön käyttö takkiliivillä ole kovin hyvin perusteltavissa.

Tarvittaessa lainaamme tiettyjä varusteita kurssisukelluksille.

 

Ennen ensimmäiselle kurssisukellukselle osallistumistasi katso varusteesi kuntoon ainakin seuraavien yksityiskohtien osalta:
-    Korvaa kaikki mahdolliset nippusiteet luolaopasnarulla (polyesterisilkki, 2-3mm). Näin jokainen liitos voidaan leikata leikkurilla irti takertumistilanteessa, rukkasesi eivät vuoda viilloista johtuen, eivätkä liitokset petä ikääntymisen seurauksena.
-    Varmista, että pukusi ei vuoda eivätkä mansetit lähesty vaihtotarvetta.
-    Valaisimesi on ladattu, ja varavalaisimissa on tuoreet paristot.
-    Kaikki letkut ovat kunnossa.
-    Varamaskisi on ehjä.
-    Kynäsi on teroitettu.
-    Regulaattorit toimivat, ja mukana on varalla o-renkaita.
-    Dekosäiliöiden merkinnät ovat kunnossa; MOD erottuu selvästi ja on vähintään 60mm korkein numeroin, analyysin tulos näkyy pullon hartiaosassa.
-    Dekosäiliöiden letkunpidikekumit ovat kunnossa, niitä on kaksi, eivätkä ne ole valmistetut kumiköydestä. Parempi materiaali on esim. ajoneuvon sisäkumi, joka ei luista pitkin säiliön pintaa.
-    Säiliöissä on nimesi.
 

 

Ab Sea & Subsea Oy

Vuoripolku 20
10210 Inkoo
Finland

jouni.piispanen@seasubsea.fi
+358 400 603 404

www.seasubsea.com

Sea & Subsean Facebook-sivut

AJANKOHTAISTA

Sivuja päivitetään! Pahoittelemme virheitä.

Nyt uusia tuotteita, saatavana suoraan varastostamme!

Kaasupoolin uudet hinnat 2015 Woikosken kaasuille löytyvät nyt kaasupoolin sivulta!

Katso ajankohtaiset tapahtumat ja tarjoukset Sea & Subsean facebook-sivuilta!

Koulutus linkkejä

IANTD

V-planner